Annons
Nyheter

Några frågor till Lars Holmin (M)...

...kommunstyrelsens ordförande, som tillsammans med tre andra från Ulricehamns kommun har besökt Voi.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2012
Foto: 

1 Vad har ni gjort i Voi?

– Besöket nu är en förberedelse inför fortsatta kontakter. Vi har träffat kommunledningen samt varit i samtliga distrikt. Där har vi pratat om vilka områden vi kan jobba tillsammans inom. Inriktningen är demokrati eller miljö. Eller en kombination.

Annons

2 Varför görs detta?

– Internationellt arbete ingår i vårt handlingsprogram, vilket fullmäktige tagit beslut om. Att det blivit just Voi tror jag hänger samman med det stora intresset hos kommuninvånarna för detta område. Det finns ett stort engagemang för Voi och då är det ganska naturligt att vi jobbar med dem.

3 Vad tar ni med er från resan?

– Erfarenheterna av att på plats ha sett och upplevt de problem som vi fått beskrivna för oss i mejl. Att se det i verkligheten är så klart en helt annan sak. De har att jobba med en situation som närmast kan liknas vid naturkatastrof. Våldsamma regn under delar av året spolar bort vägar, vilket påverkar hela samhället.

4 Vad har Ulricehamns kommun för nytta av det här utbytet?

– Om vi kan bidra till utveckling i Voi ser jag det som ett värde i sig. Kompetensutveckling är en annan positiv effekt. Detta handlar inte om att vi ska åka ner och fixa. Det handlar istället om att vi tillsammans med Voi ska arbeta för utveckling.

Fyra personer från Ulricehamns kommun deltog resan till Voi, som varade under en vecka. Det var Ewa Roslund, kommunchef, Katrin Högborn, internationell samordnare, Lars Holmin (M), kommunalstyrelsens ordförande samt Mattias Josefsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Voi är en stad och en kommun i sydöstra Kenya, cirka 33 mil från huvudstaden Nairobi och 16 mil från kuststaden Mombasa.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons