Annons
Nyheter

Musikshow med mannen som magnet

Glöm Martin Stenmarck, Mikael Nyqvist och skrikande damer. Istället för Ladies night blir det i april Gentlemens night på Folkets hus i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 22 december 2010
Gillar män. Emma Hacker, Berit Axelsson, Cecilia Qvarnström, Sara Pettersson, Elisabeth Svala Lind, Isabella Knutsson, Cecilia Johansson och Heidi Hallifax sätter upp Gentlemens Night i Ulricehamn i april. FOTO: Pelle Pettersson
Gillar män. Emma Hacker, Berit Axelsson, Cecilia Qvarnström, Sara Pettersson, Elisabeth Svala Lind, Isabella Knutsson, Cecilia Johansson och Heidi Hallifax sätter upp Gentlemens Night i Ulricehamn i april. FOTO: Pelle PetterssonFoto: Pelle Pettersson

– Vi tycker ju om män. Varför då inte göra en show på temat!

Så säger Sara Pettersson i gruppen Sisterhood som just nu planerar nästa års stora föreställningar. De är två till antalet, kommer hållas i början av april och kommer alltså ha mannen i fokus.

Annons

– Det är ett tacksamt tema, inte bara för att vi alla gillar män. Alla kan på något sätt relatera till det här med manligt och kvinnligt och så är det ju faktiskt lite orättvist att det i några år funnits Ladies Night för alla kvinnor men ingen motsvarighet för männen, säger Sara Pettersson.

Tillsammans med Berit Axelsson och Isabella Knutsson håller Sara Pettersson i trådarna kring det som ska bli Gentlemens night. De tre ulricehamnstjejernas medsystrar är från både Ulricehamn och Borås. Samtliga har synts, och hörts, i musikaliska sammanhang förut.

– Cecilia och Heidi arbetar på musikskolan i Ulricehamn, jag själv är musiklärare i Tranemo och alla har sjungit i kör, säger Sara Pettersson.

Projektledartrion har varit i elden tidigare när det gäller större shower. De var alla drivande bakom kören Occapellas ”Movie Soundtracks” som sålde ut Folkets hus 2007.

Musikerna som ska spela på föreställningarna är också lokala.

– Göran Åhlfeldt från Borås blir kapellmästare. Vi har dessutom Jerker Axelsson på bas, Christer Johansson på trummor och Anders Börjesson på gitarr, säger Sara Pettersson.

Är föreställningen bara öppen för män?

– Inte alls. Vi hoppas på en bred publik. Män och kvinnor i alla åldrar, säger Sara Pettersson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons