Annons
Nyheter

Musik, dans och sång på biblioteket

Vid fyra tillfällen i höst besöks biblioteket av musikanten Sabina Henriksson som ska hålla i sång- och dansstunder för barn och föräldrar.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2014
Från vänster i bild: Ida Johansson, Mia Wengbrand, Sigrid Bergving, Märta Wengbrand, Sabina Henriksson, Tyra Bergqvist, Rose-Marie Bergqvist, Lova Lingman och Teresia Bergqvist.
Från vänster i bild: Ida Johansson, Mia Wengbrand, Sigrid Bergving, Märta Wengbrand, Sabina Henriksson, Tyra Bergqvist, Rose-Marie Bergqvist, Lova Lingman och Teresia Bergqvist.Foto: Sandra Wennergren

– Det är alltid skoj att mötas kring musik och sång och att kunna ge barnen det här med rytmik och sång tillsammans med sina föräldrar. Det är så välgörande, i synnerhet för barns utveckling och främjar sånt som språkförståelse och matematik, säger Sabina Henriksson.

Vilka instrument som Sabina har med sig varierar och den här förmiddagen spelade hon på gitarr, fiol, munspel och spelpipa. Populärast kanske ändå åsnan Kalle var som sov i en låda och som barnen fick säga en ramsa för att väcka.

Annons

Hon börjar och slutar alltid med samma sånger för att skapa igenkänning men annars är programmet nytt varje gång. Hon växlar mellan välkända barnsånger och lite äldre sånglekar och visor.

– Jag vill föra vidare vårt kulturarv, säger hon.

Det är tredje terminen som sångstunderna anordnas med Sabina Henriksson och programmet vänder sig till föräldrar med barn som är från ett halvår gamla och uppåt.

Mia Wengbrand var här flera gånger i våras med dottern Märta.

– Det är mysigt, vi tycker om att sjunga och dansa. Det här är också lite annorlunda mot vad man brukar sjunga och lite olika instrument, säger Mia Wengbrand.

Sandra Wennergren
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons