Annons
Nyheter

Motorväg på riksväg 40 dröjer

Inget besked om motorvägsbygget. Handläggaren har viktigare ärenden att ta hand om.
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2011

Det har gått stå i regeringens handläggning av överklagandet av arbetsplanen för motorvägsbygget mellan Dållebo och Hester. För i början av maj ansåg handläggaren på näringsdepartementet, Elisabeth Bodin, att det inte var uteslutet med ett avgörande under sommaren. Men nu är det andra besked som kommer från kansliet.

– Det har inte hänt något med överklagandet sedan vi talades vid senast och det beror på att andra ärenden har högre prioritet, säger Elisabeth Bodin som inte vill ge någon indikation på när det kan bli dags för r40–ärendet.

Annons

– Prioriteringen är en politisk fråga och jag bara verkställer besluten.

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärds pressekreterare Caroline Karlsson har inte hittat någon som kan svara på prioritetsfrågan men säger:

– Från regeringens sida är det angeläget att byggandet av motorvägen kommer i gång så snabbt som möjligt men just nu är arbetssituationen för handläggarna mycket pressad.

– Tråkiga nyheter du kommer med, säger projektledaren Gunnar Jelbin när UT berättar om läget för r40.

– Vi håller på att ta fram underlaget för att ta in anbud och jag vet att entreprenörerna inte är glada över att lämna ett anbud utan att veta när byggstart blir. Så vi får väl se hur vi gör med utskicket när det är färdigt i oktober.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons