Annons
Nyheter

Moské och kyrka stod öppna för sörjande efter morden

Det är stor sorg och saknad bland många ulricehamnare efter onsdagens dubbelmord, då två unga män miste livet. Muslimska föreningen valde att öppna moskén under ett par dagar för att ge stöd åt behövande. Även svenska kyrkans personal fanns tillgängliga i Ulricehamns kyrka för att möta sörjande.
– Det är många tankar just nu. Detta är en chock som berör hela Ulricehamn, säger muslimska föreningens ordförande.
Ulricehamn • Publicerad 17 september 2022

Två minnesplatser beströdda med blommor, ljus och bilder på de avlidna har spontant växt fram efter onsdagens dubbelmord på Jägaregatan. Och på fredagen var det fortfarande en strid ström av människor som stannade till vid minnesplatsen runt fontänen på Järnvägstorget för att lägga blommor eller bara tyst reflektera över det som hänt.

Muslimska föreningen har under två dagar hållit dörrarna öppna till moskén för att ta emot sörjande.

Annons

– Det har kommit en del folk hit. Vi öppnar för att vara med och dela deras sorg. Vi har valt att samlas på ett och samma ställe, där vi har resurser att ge stöd, säger muslimska föreningens ordförande Mohamad Murad Alfarekh.

Mohamad Murad Alfarekh, ordförande muslimska föreningen Ulricehamn. Arkivbild.
Mohamad Murad Alfarekh, ordförande muslimska föreningen Ulricehamn. Arkivbild.Foto: Jens Augustinsson

Han berättar att de två avlidna männen inte var medlemmar i föreningen men att de ibland deltagit i föreningens fredagsbön.

– Vi har fredagsbön som är öppen för alla, inte bara medlemmar i föreningen och de kom då och då.

Representanter för föreningen har också träffat både polisen och företrädare för Svenska kyrkan i Ulricehamn, för att prata om det inträffade.

– Svenska kyrkan vill också hjälpa till och det är vi väldigt tacksamma för. Detta är en chock som berör hela Ulricehamn, det är vårt gemensamma samhälle och vi måste arbeta alla tillsammans i en sån här svår situation, säger Mohamad Murad Alfarekh.

Från svenska kyrkans sida så valde man att ha personal på plats i Ulricehamns kyrka under torsdagen.

– Kyrkan är alltid öppen men till skillnad från vanliga dagar så fanns det en präst eller diakon på plats hela tiden. Och det finns alltid möjligheten att ta kontakt med oss om man vill ha ett samtal med en präst, medmänniska eller diakon, säger Jan-Olof Arkstedt Broberg, präst i svenska kyrkan Ulricehamn.

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons