Annons
Nyheter

Molander satsar påpolitisk comeback

För två år sedan tvingades han lämna sina politiska uppdrag efter att ha hamnat i onåd hos sina partikamrater. Nu satsar moderaten Carljohan Molander på en comeback.
– Jag kandiderar både till region- och kommunfullmäktige, säger han.
Nyheter • Publicerad 7 november 2013

I många år var han moderaternas gruppledare och en av partiets frontfigurer och talespersoner. Men efter att vid några tillfällen ha avvikit från partiets linje tröttnade hans partikamrater och han tvingades lämna sina politiska uppdrag.

Men inför valet 2014 hoppas Carljohan Molander att han ska kunna komma tilbaks i politiken igen. Han kandiderar till en plats både på moderaternas regionlista och kommunlista. Kommande nomineringsstämmor avgör om han lyckas.

Annons

Själv ser han inga problem med ett eventuellt återinträde i den lokala politiken och han tror att han kan göra nytta för sitt parti i den kommande valrörelsen.

– Jag tror att jag kan agera och kommunicera i en valrörelse på ett sätt som är bra för moderaterna och jag tror att mitt väljarstöd kan bli en tillgång för partiet, säger han.

Som egna valfrågor nämner han infrastruktur och kollektivtrafik, men även skolan och äldreomsorgen, som han anser "måste ses över".

Även marknadsföringen av kommunen är en viktig fråga, säger han.

– Ulricehamn har enorma tillgångar och ett fantastiskt läge; här finns en stor potential och stora möjligheter att få kommunen att växa, men vi måste marknadsföra detta mer, säger han.

I dag styr en borgerlig minoritet kommunen, utan Centerpartiet. Hur skulle du vilja ha det efter valet?

– Jag tycker det bästa vore en borgerlig majoritet, med Centerpartiet. Då skulle vi inte behöva snegla åt Socialdemokraterna hela tiden.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons