Annons
Nyheter

Molander: "Politik är förtroende"

Minst en av ledamöterna i moderaterna i Ulricehamn kommer att rösta nej till förslaget om höjd kommunalskatt, då frågan avgörs i kommunfullmäktige nu på måndag.
Nyheter • Publicerad 26 november 2011

Förslaget att höja kommunalskatten med 50 öre ingår i Alliansens budgetförslag för 2012. Men inom moderaterna finns delade meningar om skattehöjningen. Carljohan Molander är en av dem som anmält avvikande mening.

– Jag tänker inte medverka i ett beslut som innebär att skatten höjs. Det finns andra vägar att gå för att klara ekonomin, säger han.

Annons

Vilka då?

– Jag anser att man bör använda kommunkoncernen som ett verktyg till att lösa situationen. Det handlar alltså både om bolagen och om verksamheterna.

– Som det ser ut nu kan man som moderat inte bara vara emot, man måste visa på alternativ och det kommer att visa sig i debatten på måndag.

Att sänka skatten betraktas väl av flertalet som en av moderaternas paradgrenar. Nu går ert parti i motsatt riktning här i Ulricehamn. Hur tror du det uppfattas?

– Jag tror att det väcker förvåning hos många.

Hur påverkas förtroendet för ert parti lokalt här i Ulricehamn?

– Politik bygger på förtroende. Och ruckar man på en av sina grundläggande principer ruckar man även på förtroendet från medborgarna.

– Det som räknas i slutändan är hur man använder resurserna på bästa sätt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons