Annons
Nyheter

Moderatpolitiker hotad på fest

Den privata festen slutade för Oliver Öberg när en 33-årig man ställde sig upp, knöt nävarna och sa "jag ska mörda dig din jävla moderat".
Nyheter • Publicerad 10 juni 2014

Öberg kommer ursprungligen från Ulricehamn men bor numera i Borås och är ordförande för Moderata ungdomsförbundet i Södra Älvsborg. Någon med kännedom om hans politiska engagemang ville på en fest i Borås ta tillfället i akt att prata om vad som är invandrarnas och EU:s fel.

M-politikern avböjde en djupare diskussion men 33-åringen, som nu är misstänkt för olaga hot, fortsatte och blev aggressiv.

Annons

Frågan om hot mot unga förtroendevalda har lyfts i media i år. Öberg låter sig inte själv avskräckas.

– De vill avskräcka folk från att engagera sig politiskt, men jag har sagt till mina medlemmar att vi inte ska lägga för mycket vikt vid det. Det viktiga är att polisanmäla. Jag har fått bra stöd från både Muf centralt och partiet lokalt, säger Oliver Öberg.

Den misstänkte 33-åringen har i förhör sagt sig varken kunna erkänna eller förneka hotet.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons