Annons
Nyheter

Misstänks ha misshandlat sambon

Först ska den 35-årige mannen ha misshandlat sin fru, bland annat genom att dunka hennes huvud i golvet och köra på henne med bilen. Sedan stoppades han av polisen med en promille alkohol i blodet.
Nyheter • Publicerad 13 december 2011

Detta enligt åklagaren som nu åtalar mannen misstänkt för misshandel och grovt rattfylleri.

Det var i slutet av november som mannen misstänks ha misshandlat sin sambo i deras gemensamma bostad i en ort i Tranemo kommun. Enligt åtalet ska mannen ha tillfogat kvinnan smärta, ömhet, sårskada i munnen, blånader på armar och kropp samt håravlossning. Detta genom att dra omkull henne på hallgolvet och där sittande ovanpå henne dunka hennes huvud i golvet, dra henne i håret och slå henne med hårda slag mot kroppen.

Annons

Kort därefter ska han ha kört på kvinnan med bilen så att hon träffades av en öppen bildörr. Senare samma dag stoppades mannen av polisen när han körde bil. Ett prov visade att han då hade en promille alkohol i blodet.

Brottet bör betraktas som grovt enligt åklagaren, både med hänsyn till den höga alkoholhalten och för att mannen kört på ett sådant sätt att det innebar en påtaglig fara för trafiksäkerheten. Mannen ska ha kört i mycket hög hastighet i centrala Ulricehamn och vid ett tillfälle vid en omkörning tvingat mötande trafik att väja för att undvika en kollision.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons