Annons
Nyheter

Misstankar om mögel i Nämndhuset

Mögel tros ha hittats i Nämndhuset i Ulricehamn. Nu avvaktar facket resultatet av en provtagning i fastigheten som ska göras nu på onsdag.
Nyheter • Publicerad 13 september 2010

Det var efter att personal i fastigheten slagit larm om misstänkt lukt som en begäran om provtagning gjordes. Att personal berättat om irritation i ögonen samt att man känt sig tung i huvudet är faktorer som vägs in i sammanhanget.

Kommunens fastighetsavdelning kommer att se till att en provtagning görs. Det är ett externt företag som genomför provtagningen nu på onsdag.

Annons

– Vi avvaktar den analys av provtagningen som kommunens fastighetsavdelning gjort. Först när den är klar kan vi ta ställning till hur vi går vidare, säger Katarina Muhonen, ordförande för SKTF i Ulricehamn.

I kommunägda Nämndhuset finns barn- och utbildningsförvaltningen samt vård- och omsorgsförvaltningen. I källarplan finns Stadsbiblioteket samt Fritidsgården Forum. Det handlar således om arbetsplatser med många anställde, liksom ett stort flöde av besökare.

UT har tidigare vid flera tillfällen berättat om arbetsmiljöproblem i fastigheten. Inte minst har det gällt problem med fukt i fastigheten. Misstankar om mögel har funnits men har hittills inte kunnat bekräftas, trots flera undersökningar.

– Nu har vi uppgifter från såväl biblioteket samt från socialförvaltningen om misstänkt lukt. Dessutom har mögel hittats i barn- och utbildningsförvaltningens lokaler, säger Katarina Muhonen.

Frågan om misstänkt mögel i Nämndhuset var uppe som en punkt vid senaste mötet mellan fack och arbetsgivare för knappt två veckor sedan.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons