Annons
Nyheter

Misshandlade granne och slog sönder bilar

En 26-årig man misshandlade hänsynslöst och oprovocerat sin granne för att därefter ge sig ut på parkeringen och slå sönder tio bilar. Nu döms han till fängelse i ett år och tre månader.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2014

Grannen har berättat i tingsrätten hur han satt och tittade på tv klockan halv tolv på kvällen den 3 april när det bankade på dörren. När han öppnade dörren stod den nu dömde mannen där och misshandeln inleddes.

26-åringen har enligt domen upprepade gånger slagit och sparkat sin granne. Även när offret låg ner på golvet ska han ha fortsatt sparka honom. 26-åringen ska även ha slagit den andre i ansiktet med en ljusstake.

Annons

Mannen fortsatte med våldsamheterna utomhus genom att slå sönder bilar. En man har vittnat om hur han såg skadegörelsen och då gick ut för att freda sin egen bil. Då blev han själv attackerad av 26-åringen, som svingade ett armeringsjärn mot honom.

Mannen klarade sig från skador genom att parera slagen med en stol. Han lyckades även få ner mannen på marken. Denne tog sig dock upp igen och fortsatte attacken. Mannen har berättat i rätten hur han nu undkom ett slag med armeringsjärnet med bara några centimeter genom att backa undan i rätt ögonblick. Därefter flydde han in i ett närliggande hus.

26-åringen har erkänt skadegörelsen på bilarna, att han har haft en kniv på sig samt varit påverkad av narkotika vid tillfället. Rätten anser också att mannen har gjort sig skyldig till brott i de här fallen.

Vad gäller de övriga händelserna har mannen sagt att han varken kan erkänna eller förneka eftersom han var påverkad och inte minns.

Rätten finner det dock bevisat att 26-åringen har misshandlat sin granne och för detta döms han som skyldig till grov misshandel. Han ska även ha hotat samma granne. Han döms också för försök till misshandel av mannen som försökte freda sin bil.

Mannen ska även betala skadestånd till de som drabbades av hans framfart. Totalt handlar det om drygt 60 000 kronor, varav en stor del går till den misshandlade grannen.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons