Annons
Nyheter

Missade informera om skolmöte i tid

Ett bra möte om skolan. Synd bara att inbjudan till mötet kom ut för sent.
Nyheter • Publicerad 20 september 2011

Beredningsledare Birgit Andersson (FP) beklagar att informationen om mötet kom ut med allt för kort varsel.

– Ja, det var jättesynd. Men vi tar till oss av kritiken och ska göra bättre nästa gång. Möten som detta är bra sätt att få in synpunkter, säger hon.

Annons

Det var mötet i torsdags i förra veckan i Stenbocksskolan som beredningen för lärande höll. Meningen med mötet var att allmänheten skulle ge synpunkter på hur framtidens grundskola i kommunen bör utformas avseende kvaliteten.

Enligt Birgit Andersson deltog cirka 25 personer i mötet.

– Då vi planerade mötet i våras hade vi ingen aning om hur stort intresset skulle bli. Det kan komma jättemånga eller kanske bara 15, sa vi.

Därför hade Stenbocksskolans aula bokats. Vilket med facit i hand visade det sig vara i överkant.

– Jag vet att några tyckte informationen om mötet kom ut alldeles för sent. Tydligen var det bara någon dag innan mötet hölls som föräldrarna fick hem lapparna från om detta. Ansvaret för det får vi ta på oss, säger Birgit Andersson.

Hon påpekar att de som missade mötet ändå har möjlighet att ge sina synpunkter i form av mejl till beredningen.

– Samtidigt måste jag säga att mötet var riktigt bra. De som var där var riktigt engagerade människor som tog tillfället i akt att lämna synpunkter.

Hon konstaterar att vissa av de synpunkter som tidigare lämnats vid en elevhearing nu återkom också då föräldrar och andra intresserade fick ge sypunkter.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons