Annons
Nyheter

Mindre skogsbrand i Örsered

En helikopter upptäckte efter lunch en mindre skogsbrand i skogen mellan Blidsberg och Trädet. Räddningstjänsten vattnade under eftermiddagen i området.
Nyheter • Publicerad 7 augusti 2013
Ingela Pietalainen och Peter Lindman var två av räddningstjänstens medarbetare i Trädet som såg till att glöden i marken vid Örsered inte spred sig.
Ingela Pietalainen och Peter Lindman var två av räddningstjänstens medarbetare i Trädet som såg till att glöden i marken vid Örsered inte spred sig.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det var utmed vägen mellan Örsered och Blidsberg som det började glöda och pyra i den torra marken vid 13-tiden på onsdagen. Rök upptäcktes från en helikopter och räddningstjänstens styrka från Trädet larmades till platsen.

En yta på drygt 20 kvadratmeter brann när räddningstjänsten kom till skogsbranden.

Annons

– Det var ingen utvecklad brand utan mest glöd och rök, säger styrkeledaren Mikael Linnarsson.

Varför det börjat brinna är oklart. Det hittades inga glasföremål eller liknande som solen kan ha använt för att antända torrt gräs eller mossa.

– Tur ändå att det upptäcktes så tidigt. Så torrt som det är så kunde det här fått ordentlig spridning, säger markägare och närboende som var och inspekterade brandplatsen under onsdagseftermiddagen.

Det är mycket torrt i skog och mark i Ulricehamns kommun. Områden runt Ulricehamn fick betydligt mer regn då en front passerade södra Sverige under tisdagen.

Eldningsförbudet i Sjuhärad är hävt men räddningstjänsten manar ändå till försiktighet.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons