Annons
Nyheter

Miljonbidrag till nya cykelvägar

Ulricehamn får 2,9 miljoner och Tranemo drygt 2,8 miljoner i bidrag och dessutom satsar kommunerna lika mycket i egna pengar till nya cykelvägar.
Nyheter • Publicerad 1 juli 2011

I den antagna infrastrukturplanen för Västra Götaland gör vg-regionen en särskild satsning på cykelvägar längs det regionala och statliga vägnätet. Vg-regionen satsar totalt 37 miljoner och Trafikverket skjuter till lika mycket. Sedan får de kommuner som kommer i anspråk för bidrag, lägga till resterande hälft av den totala kostnaden. Satsningen förutsätter en medfinansiering från kommunernas sida.

För Ulricehamns del handlar det om cykelväg i Hökerum, vid väg 1829, totalt kostnadsberäknad till 5,94 miljoner. I Tranemo är det planerade cykelvägar utmed väg 1587, Limmaredsvägen, mellan simhallen och Volvo i Tranemo, Västra Järnvägsgatan i Limmared samt Storgatan i Grimsås.

Projektering av cykelbanorna i Tranemo kommun kommer att ske under 2011-2012 och sedan kommer de praktiska arbetena att genomföras under 2012-2013.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons