Annons
Nyheter

Mer resurser för NO-laborationer på Stenbockskolan

Lärarförbundets anmälan till Arbetsmiljöverket i början av juni har nu fått till följd att det blir mer resurser för NO-laborationer på Stenbocksskolan till hösten.
Nyheter • Publicerad 17 juni 2013

Lärarförbundet och LR skickade i början av juni in en anmälan om otillfredsställande arbetsmiljö vid utförandet av vissa laborationer i NO-ämnen på Stenbockskolan. Anmälan gällde att lärarna inte kunde garantera säkerheten för klasser med upp till 27 elever i klassrum anpassade för 16 elever. I anmälan stod att det upplevdes som svårt för lärarna att hålla uppsikt, att skyddsutrustningen i klassrummen inte var anpassad efter elevantalet och att trängsel i lokalerna kunde förhindra framkomligheten för lärarna om något skulle inträffa.

Arbetsmiljöverket har nu varit på besök på skolan och haft möte med skolledningen. Rektor Lisbeth Almér Larsson menar att man på skolan är eniga om att detta är ett problem, men att situationen uppstått på grund av resursbrist.

Annons

– Det är inget som vi medvetet ignorerat, utan vi har helt enkelt inte haft resurser. Men till hösten kommer vi att tillföra ytterligare en lärartjänst, säger Lisbeth Almér Larsson.

Som effekt av anmälan kommer också laborationerna att riskbedömas av lärarna. Tillsammans ska de utvärdera riskmoment som förekommer, så som användandet av syror eller brännare, men också se till de olika gruppernas behov av lärarnärvaro.

Agnes Eskilsson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons