Annons
Nyheter

Mattias Josefsson tar över som ledande oppositionspolitiker

Socialdemokraterna i Ulricehamn satsar på föryngring och förnyelse.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2009
Mattias Josefsson kan snart vara socialdemokraternas toppnamn i Ulricehamn.Foto: Privat

Mattias Josefsson blir socialdemokraternas nya oppositionsråd efter Kjell Andersson, som avgick vid årsskiftet.

Med Mattias Josefsson så får socialdemokraterna i Ulricehamn den föryngring som man sagt sig eftersträva.

Annons

– Vi vill ha en förnyelse av partiet. Mattias Josefsson passar väldigt för en sådan förändring, säger Jan Fransson, valberedningens ordförande.

– Han har en bra politisk skolning och vi tror att han kan bli en del av partiets nystart.

Mattias Josefsson är i dag 35 år. Han är född och uppvuxen i Ulricehamn och har även en politisk karriär på lokalt plan. Bland annat har han suttit kommunfullmäktige samt som ersättare i kommunstyrelsen.

I dag arbetar han vid socialdemokraternas partikansli i Stockholm. Där ägnar han sig åt kommunikationsfrågor, bland annat inom området medlemmar.

Han är tidigare även jobbat på Metall i Stockholm.

Det var flera grundorganisationer i Ulricehamns arbetarekommun som hade Mattias Josefsson på förslag. Men valberedningen hade flera att välja på. Totalt fanns sex-sju namn på förslag.

– Men övriga kandidater har avsagt sig sin kandidatur till förmån för Mattias Josefsson, säger Jan Fransson, som inte döljer sin belåtenhet över den kandidat man nu lägger fram på förslag vid årsmötet med arbetarekommunen på onsdag:

– Det känns bra att få in en pojk som är i sina bästa år på det uppdraget.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons