Annons
Nyheter

Matfest på stan i augusti

Sista lördagen i augusti omvandlas centrala delarna av Ulricehamn till ett gående bord. För serveringen svarar lokala restauranger, cateringfirmor och uppfödare.
Nyheter • Publicerad 4 juni 2013
Krister Allansson har anställts som projektledare för Smaka på Ulricehamn. Matfesten sista lördagen i augusti hoppas han ska bli en manifestation över vad restauranger och uppfödare i Ulricehamn erbjuder.
Krister Allansson har anställts som projektledare för Smaka på Ulricehamn. Matfesten sista lördagen i augusti hoppas han ska bli en manifestation över vad restauranger och uppfödare i Ulricehamn erbjuder.Foto: Christer Seldevall

Förberedelserna inför matfesten i slutet av sommaren drar igång redan nu.

Det är Ulricehamns sparbank som inom ramen för den pågående så kallade bonusfesten tagit initiativ till festen. Banken svarar även för finansieringen.

Annons

Tanken är att restauranger, cateringfirmor och även uppfödare ska få möjlighet att visa vad de erbjuder i matväg. Och givetvis ska alla som vill få provsmaka.

Smaka på Ulricehamn kallas festen. Och till festgeneral, eller projektledare som den formella titeln lyder, har Krister Allansson anställts.

– Då jag fick frågan tyckte jag det lät som en jättekul idé. Det ligger också nära den typ av uppdrag jag brukar jobba med, säger han.

Krister Allansson är ulricehamnare av födsel och ohejdad vana.

Redan 1987 tog han de första stegen inom restaurangbranschen. Det var när hans bror öppnade restaurangen Sten Sture. Sedan dess har han samlat på sig erfarenheter från branschen, både från jobb på hemmaplan - bland annat i hotellets matsal, och på orter runt om i Sverige och utomlands.

I dag arbetar Krister Allansson halvtid som säljare av vin gentemot restauranger och systembolaget.

– Man kan väl säga att jag har gått den långa vägen. Därför känns det väldigt roligt att bli tillfrågad om att få leda denna matfest, här på hemmaplan, säger han.

De som vill delta i festen kan köpa kuponger som ger rätt till visst antal provsmakningar. Kupongerna kan köpas i förväg eller på plats den dag som matfesten arrangeras.

– Vi riktar oss även till företag som får möjlighet att ge sina anställda kuponger som present eller uppmuntran, säger Krister Allansson.

Han hoppas att allmänheten tar chansen att provsmaka på vad matföretagen i kommunen har att erbjuda.

Annons

Deltagande företag kommer att finnas på plats med tält i Grodparken. Men även längs gågatan kommer det att bjudas på mat. Humla torg, som har sommarens sista försäljningsdag just denna dag, kommer också att medverka.

– Det är första gången vi har ett arrangemang av detta slag i Ulricehamn. Att döma av responsen från de företagare jag hittills varit i kontakt med, är detta något efterlängtad.

– Och det kan jag förstå. Detta blir ett bra sätt för restaurangerna att presentera sig och vad de har att erbjuda, säger Krister Allansson.

Jenny Ivarsson, marknadsansvarig på Ulricehamns sparbank, berättar att matfesten Smaka på Ulricehamn är ett led i den bonusfest som banken har i år. Smaka på Ulricehamn blir en del av denna fest.

– Vi vill göra något för alla ulricehamnare. Och mat känns väldigt aktuellt. Konceptet Smaka på... finns i andra städer så nu tyckte vi att det kunde vara dags för oss att ha det här. Och här i Ulricehamn finns det ju många bra restauranger, säger Jenny Ivarsson.

– Vi vill att detta ska vara ett evenemang för hela familjen. Där alla kan vara med och där god mat och bra råvaror står i fokus, säger Lars Karlsson, vd på Ulricehamns sparbank.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons