Annons
Nyheter

Många röstade i EU-valet

Trots att det var soligt väder och dessutom Mors dag var det många som tog sig till vallokalen för att lägga sin röst i EU-valet.
Nyheter • Publicerad 25 maj 2014
Foto: Sandra Wennergren

Philip Koerffer var en av dem som röstade idag eftersom han tycker det är viktigt.

– Det som de bestämmer där nere ligger ju till grund för det som beslutas här hemma, vi måste ju följa direktiven, säger Philip Koerffer som inte ville avslöja vad han röstar på.

Annons

I valdistriktet Ulricehamn 3 hade en tredjedel av väljarna röstat när UT besökte vallokalen strax efter klockan två på söndagen. Röstmottagarna förväntade sig att ungefär 250 personer till skulle komma och rösta. Det skulle i så fall betyda att hälften röstar av totalt 1 500 personer i det valdistriktet.

Det var flest människor födda på 30- och 40-talet som hade röstat på förmiddagen. De lite yngre kanske kommer senare på grund av det fina vädret, trodde röstmottagarna Max Rademacher, Marie Johansson och Björn Ljunghager.

– Det har varit en strid ström här hela tiden, kanske lite mer än förväntat, säger Liselotte Hylander som också är röstmottagare.

Sandra Wennergren
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons