Nyheter

Man stoppad och misstänkt för rattfylleri

Under natten till söndagen stoppades en bilförare i centrala Ulricehamn, nu är han misstänkt för bland annat rattfylleri.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ulricehamn • Publicerad 15 mars 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/Sydöstran

Det var vid 01.30-tiden som en polispatrull i Ulricehamn möter en bilist som kör vingligt längs Boråsvägen i centrala Ulricehamn. Patrullen vänder om och stoppar föraren som är så pass berusad att han är svår att prata med.

– Mannen som är i 40-årsåldern är i ett sådant berusat tillstånd att vi faktiskt inte kan höra honom alls utan han får helt enkelt följa med oss in till stationen och sova ruset av sig innan vi kan höra honom under söndagsmorgonen, säger Anders Österholm, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Då mannan saknade giltigt körkort är han nu misstänkt för grov olovlig körning samt vårdslöshet i trafiken och rattfylleri.

– Tyvärr är detta inte en helt ovanlig händelse och det känns alltid bra när vi kan få stopp på en sådan här person innan något allvarligare händer, säger Anders Österholm.

Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.