Annons
Nyheter

Man slipper upptaxering på miljoner

En man i Ulricehamns kommun slipper en kostsam skatteupptaxering efter ett bolagsköp.Detta efter att Kammarrätten nu avgjort flera ärenden i det mångåriga målet.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2013

Det var i slutet av år 2005 som mannen, som är helägare till flera aktiebolag, överlät aktierna i ett bolag till ett annat. Köpeskillingen var på 10 miljoner, och skulle betalas genom att 4,2 miljoner fördes över direkt och genom två räntebärande reverser.

Men Skatteverket menade att de 4,2 miljonerna, och nära en miljon som amorterats på reverserna under 2006, skulle räknas som skattepliktig lön till Ulricehamnaren. De beslutade därför om en upptaxering på hans inkomst med flera miljoner.

Annons

Efter att ärendena kring mannen och de inblandande bolagen, omprövats och överklagats flera gånger har nu Kammarrätten lämnat sin dom i målet. De menar att de överförda pengarna inte kan anses vara någon lön till mannen och upphäver därför Skatteverkets beslut och Förvaltningsrättens dom om att mannens inkomst ska upptaxeras.

Däremot menar Kammarrätten att det har förekommit förbjudna lån mellan bolagen för att finansiera köpet. Därför krävs ett av mannens bolag på en eftertaxering och måste betala skatt på beloppet 700 000 kronor.

Evelina Westergren/BT

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons