Annons
Nyheter

Man överklagar till Högsta domstolen

De nya riktlinjerna om otillåten dubbelbestraffning kan få konsekvenser även i Ulricehamn. En man som först fick skattetillägg och sedan dömdes till fängelse för grovt skattebrott vill nu få saken prövad i Högsta domstolen.
Nyheter • Publicerad 23 september 2013

Mannen dömdes av Borås tingsrätt 2010 efter flera års utredning av en stor svartjobbshärva. Åklagaren hävdade att tre företag med bas i Ulricehamn och Borås hade betalat ut svarta löner för miljontals kronor. Företagen hade varit underleverantörer till företag inom betongindustrin.

Totalt åtalades sex personer. Mannen, som har spelat en roll i de inblandade företagen, dömdes till två år och sex månaders fängelse för bland annat grovt skattebrott och medhjälp till grovt skattebrott.

Annons

Nu vill han alltså få saken prövad i Högsta domstolen. Detta med hänvisning till så kallad otillåten dubbelbestraffning.

Det var i juni i år som Högsta domstolen avgjorde ett ärende som gällde skattebrott. Enligt detta är det ett brott mot Europakonventionens regler om dubbelbestraffning att personer både ska betala skattetillägg och straffas för samma brott.

Mannen skriver i sin begäran om resning att han ålades skattetillägg 2008 och sedan dömdes till fängelse två år senare.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons