Annons

Man i Tranemo lurades vid Blocket-köp – varorna uteblev

Tranemo • Publicerad 9 maj 2023
En man i Tranemo blev blåst på närmare 10 000 kronor vid ett Blocket-köp.
En man i Tranemo blev blåst på närmare 10 000 kronor vid ett Blocket-köp.Foto: Peter Rosén

Mannen i 25-årsåldern gjorde under förra veckan två köp via annonssajten Blocket och betalade sammanlagt 9 986 kronor för två olika varor. Men dessa dök sen aldrig upp och mannen har nu gjort en polisanmälan gällande bedrägeri.

En 80-årig kvinna i Tranemo kommun blev också utsatt för bedrägeri under veckan som gick. Någon har på okänt vis kommit över kvinnans bankkorts-uppgifter och genomförde sedan fyra överföringar från kontot. Kvinnans förlust uppges i polisanmälan till 16 526 kronor.

Annons

I Ulricehamn har en man i 25-årsåldern polisanmält att han blivit blåst via en annons på marketplace. Han betalade 500 kronor i handpenning för en mobiltelefon, som sedan aldrig dök upp.

Under gångna veckan har det också skett stöld och skadegörelse hos Tranemo kommun. Tjuvar har metodisk gett sig på tre av kommunens lastbilar. Två av fordonen har fått rutor krossade och alla tre har vittjats på en okänd mängd diesel efter att tanklocken brutits upp.

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons