Annons
Nyheter

Man åtalas för grova barnsexbrott

Den man i 70-årsåldern som för två veckor sedan häktades för grova sexbrott mot barn åtalas nu vid Borås tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2014

Två barn ska ha blivit utsatta för övergreppen, varav den ena på en ort i Ulricehamns kommun i slutet av 90-talet. I det fallet lyder åtalspunkten sexuellt utnyttjande av underårig. Mannen ska ha utsatt ett barn för övergrepp i bostaden vid minst ett tillfälle.

Mannen ska efter sekelskiftet ha begått nya övergrepp under sex års tid mot ett annat barn i Borås kommun, där han också är bosatt. Där bedömer åklagaren det som grovt sexuellt utnyttjande och grov våldtäkt mot barn.

Annons

I stämningsansökan skriver åklagaren att den misstänkte har visat "särskild hänsynslöshet och råhet genom att utnyttja ett barn frekvent under många års tid och med vetskap om målsägandens funktionshinder".

Övergreppen ska ha upphört för fem år sedan men anmälan gjordes först i mars i år.

Hela förundersökningen är sekretessbelagd av hänsyn till de utsatta barnen.

– Det finns en relation mellan målsäganden och den misstänkte. I båda fallen handlar det om barn i 5–6-årsåldern, säger kammaråklagaren Louise Eriksson.

Den misstänkte mannen uppger att han saknar minnesbilder av det inträffade men säger sig ha svårt att tro att brotten har inträffat.

Åklagaren tror på fällande dom.

– I det här fallet ska vi höra tre personer angående övergreppen och min uppfattning är de tre stödjer varandra, säger Louise Eriksson.

Förhandlingarna i Borås tingsrätt inleds troligtvis under andra veckan i juli. Åklagaren begär att hela förhandlingen, som beräknas ta två dagar, ska hållas bakom stängda dörrar.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons