Annons
Nyheter

Mamma dömd för ofredande av elev

Sonen blev utsatt för våld i skolan. Då ville mamman tala allvar med förövaren – en annan elev. Nu döms hon själv för ofredande.
Nyheter • Publicerad 18 juni 2014

Någon dag efter ett föräldramöte där situationen i klassen på en skola i Ulricehamns kommun hade diskuterats, åkte mamman till skolan för att lämna sin son och för att prata med den elev som slagit honom.

Enligt åtalet har kvinnan inte bara pratat med eleven, utan dessutom tagit ett så kallat polisgrepp på honom. Mammans version är att hon kort höll fast eleven i en handled när han inte hade någon lust att prata.

Annons

Mamman betonar sin övertygelse att hennes samtal med sonens klasskompis skulle vara till gagn för denne på lång sikt. Hon upplevde att ingen fått eleven att inse konsekvenserna av sitt handlande.

Inga vittnen finns till händelsen finns, vilket gör att tingsrätten inte såg någon möjlighet att döma mamman för misshandel. I domen skriver tingsrätten däremot att hon "med sin fysiska styrka penetrerat hans privata sfär, mot hans uttryckliga vilja" även om det bara var kortvarigt. Tingsrätten konstaterar att det inte var någon akut situation som krävde en vuxens ingripande.

Mamman döms till 40 dagsböter á 50 kronor för ofredande. Däremot behöver hon inte betala skadestånd till pojken.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons