Annons
Nyheter

Mäklare prisade som gaseller

Fastighetsförmedling i Ulricehamn är lönsamt. I alla fall för Svensk fastighetsförmedling som nått gasellstatus.
Nyheter • Publicerad 25 november 2011
Sara och Mikael Gröndahl driver Ulricehamns affärshus, eller Svensk fastighetsförmedling, i Ulricehamn. Ett företag med god tillväxttakt.
Sara och Mikael Gröndahl driver Ulricehamns affärshus, eller Svensk fastighetsförmedling, i Ulricehamn. Ett företag med god tillväxttakt.Foto: Privat

Det är tidningen Dagens industri som varje år delar ut gaselldiplom till stabila och snabbväxande företag. I onsdags hölls den så kallade Gasellgalan i konserthuset i Göteborg och ett företag från Ulricehamn fick diplom.

– Det har gått bra de senaste åren och det är jätteroligt att uppmärksammas för det, säger Sara Gröndahl på Svensk fastighetsförmedling, eller Ulricehamns affärshus som är bolagets egentliga namn.

Annons

Det talas om tuffare tider på bostadsmarknaden och mäklare har oroats över vikande köpvilja. Ändå har Svensk fastighetsförmedling i Ulricehamn fördubblat sin omsättning sedan 2007 och haft tillväxt varje år.

– Vi har vågat satsa hela tiden. Även om det är tuffare tider så finns det alltid en marknad i vår bransch och vi har andelar att plocka där vi agerar. Jag tror att vi varit ganska bra på att förändra oss med marknaden, säger Sara Gröndahl.

Hur blev ni uppvaktade på galan?

– Först var det föredrag av näringslivsprofiler och politiker och därefter prisutdelning för Västra Götaland och Halland. Vi fick ett diplom som visar att vi är ett gasellföretag och det ska upp på kontoret på måndag.

2: Oxeon, Borås, 4: Hemtrevnad, Borås, 7: Ikkab, Borås, 10: Svenska Dmixab, Borås, 22: Sohlberg Buss, Svenljunga/Skene, 33: Stayhard, Herrljunga, Nilssons industriservice, Kinnarumma, 40: 8848 Altitude, Borås, 54: Bregmos reklamgodis, Borgstena, 62: Linnarsson i Blidsberg, Blidsberg, 80: Gina Tricot, Borås, 82: Kabona, Borås, 84: Ulricehamns affärshus, Ulricehamn.

Gasellkriterier

? Omsätter minst 10 miljoner ? Har minst 10 anställda ? Minst fördubblat omsättning sedan 2007 ? Tillväxt varje år ? Går med vinst ? Växer organiskt ? Sunda finanser ? Leds av entreprenörer.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons