Annons
Nyheter

Majblomman håller ställningen

Glass till de bästa försäljarna och drygt 100 000 kronor till hjälpverksamhet. Det blev resultatet av årets majblommeförsäljning.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2010
Johannes Seldevall och Lisa Pedersen heter årets bästa försäljare på Bogesunds- respektive Ulrikaskolan. Curt Sandberg tackade dem under måndagen.
Johannes Seldevall och Lisa Pedersen heter årets bästa försäljare på Bogesunds- respektive Ulrikaskolan. Curt Sandberg tackade dem under måndagen.Foto: Henrik Erickson

Intresset för att sälja majblommor står sig. Totalt 163 försäljare har i år sålt blomman som i år var blå och grön med ett gult mittenparti.

– Förra året var det 146 i Ulricehamn. Nu räknas Marbäck in i vår statistik också så det är ungefär lika många i år, säger Curth Sandberg som är Mr Majblomma i Ulricehamn.

Annons

Drygt 100 000 kronor har samlats in och det är pengar som ska delas ut till behövande i Ulricehamn.

– Det är ett ansökningsförfarande för att få ta del av majblommepengarna. Dessutom får kuratorerna på skolorna disponera en mindre summa. Bidragen ska gå till barn under 18 år vars föräldrar har det kämpigt med ekonomin, säger Sandberg som ser det som ett tecken i tiden att det kommer fler ansökningar än någonsin.

– Absolut. Vi kan tro att alla har det bra i Ulricehamn men verkligheten ser inte riktigt ut så.

För andra året i rad blev Johannes Seldevall årets bästa försäljare. Seldevall var suverän och sålde för nästan 2 000 kronor mer än någon annan. Johannes och alla andra pristagare firades med glass och festis i missionskyrkan i går eftermiddag.

Bästa klass Bogesundsskolan: 4A, 14 656 kronor.

Bästa klass Ulrikaskolan: 3A, 13 330 kronor.

Bästa försäljare: Johannes Seldevall, 4 500 kronor, Shahoo Rakh, 2 700 kronor, Sandro Yalda, 2 700 kronor. Bästa försäljare Ulrikaskolan: Lisa Pedersen, 1 630 kronor. Bästa försäljare Marbäck: Lukas Karlsson, 1 050 kronor.

Totalt samlades 105 028 kronor in till hjälpverksamhet.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons