Annons
Nyheter

Maaruof bjuder på orientalisk högtidsmat

Om man har tröttnat på sillen och julskinkan kan man vid juletid ta sig in i Maaroufs Orientaliska livs i Ulricehamn. Här säljs det nu extra mycket nötter, torkad frukt, och lammkött.
Nyheter • Publicerad 24 december 2011
Foto: Cecilia Hugosson

I två och ett halvt år har Jihad Maarouf drivit den familjeägda affären Maaroufs Orientaliska livs.

– Det saknades en affär som erbjöd mat och varor från vårt hemland Libanon. Därför passade det bra för oss att öppna här, säger Jihad Maarouf.

Annons

Vid jul och nyår har affären fler besökare än vanligt och det säljs extra mycket delikatesser på burk, såsom inlagd paprika och andra grönsaker. I köttdisken är det lammkött som nu är extra populärt och en speciell korv från Bosnien kallad Sudzúk.

– Många svenskar är nyfikna på nytt och kommer hit för att testa på allt möjligt, säger Jihad.

I Libanon såsom i Sverige firas jul och nyår på liknande sätt som här i Sverige berättar han. En av skillnaderna är dock maten.

– Det man inte får glömma i Libanon vid jul är hummusen, tahinan, auberginepastan, och harrisan. Det är ungefär lika viktigt som den svenska skinkan och sillen på ett vanligt svenskt julbord.

Baklavan, små söta rullar och knyten, är den viktigaste sötsaken berättar Jihad. Varorna som affären köper in kommer från olika grosister i Göteborg, Stockholm och Köpenhamn. De i sin tur levererar varor från flera olika länder, däribland Tunisien, Dubai, Jordanien, Syrien och Saudiarabien.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons