Annons
Nyheter

Lyckad maskinträff i Trädet

I söndags samlades tusentals maskinintresserade på Kronogårdens maskinträff i Trädet och det blev en riktig folkfest för stora och små.
Nyheter • Publicerad 27 augusti 2013
Sam-Ola Nilsson och Christian Hansson var nöjda förstagångsbesökare på Kronogårdens maskinträff.
Sam-Ola Nilsson och Christian Hansson var nöjda förstagångsbesökare på Kronogårdens maskinträff.Foto: 
Bland de lite ovanligare veterantraktorerna fanns en BM Terrier från 1950-talet.
Bland de lite ovanligare veterantraktorerna fanns en BM Terrier från 1950-talet.Foto: 

Kronogårdens årliga maskinträff lockade mängder med folk från när och fjärran. Veterantraktorer och lastbilar stod prydligt uppställda i långa rader på en åker och här och där tuffade antika ekipage fram över gräset.

–Vi har aldrig varit här förut men det är mycket intressant och väldigt kul att titta på alla maskiner, det är ett stort utbud, säger Sam- Ola Nilsson från Hillared och Christian Hansson från Länghem.

Annons

Något som väckte ett stort intresse var en BM Terrier från 1958. Den gröna lacken speglade solskenet och diskussionerna om motorns kraft gick varma bland de åskådare som samlats i en ring runtom den.

Det fanns inte bara maskiner till buds denna dag, för de yngre erbjöds ponnyridning och en åktur på traktorsläp, dessutom fanns en liten marknad med café, korvgrillning och stenugnsbakat bröd.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons