Annons

Lurades av falska hemsidan – beställda skorna dök aldrig upp

Flera bedrägerier har polisanmälts i både Ulricehamn och Tranemo kommun under veckan som gick.
Ulricehamn • Publicerad 17 april 2023 • Uppdaterad 18 april 2023
Telefonbedrägerier, falska annonser och fejkade hemsidor. Bedrägerierna och försöken att lura folk i Ulricehamn har varit många och varierade under gångna veckan.
Telefonbedrägerier, falska annonser och fejkade hemsidor. Bedrägerierna och försöken att lura folk i Ulricehamn har varit många och varierade under gångna veckan.

En kvinna i 25-årsåldern i Gällstad blev under den gångna veckan grundlurad då hon skulle köpa utemöbler som var utannonserade på Facebook marketplace.

Hon uppmanades att betala en handpenning på 1 500 kronor för möbler som totalt kostade 3 000. Men när hon kom till den falska adress säljaren uppgett, så fanns varken en säljare eller några möbler att hämta och hon fick vända hem tomhänt.

Annons

En kvinna i 40-årsåldern är nu misstänkt för bedrägeri.

Här saknas innehåll

En kvinna i 45-årsåldern hemmahörande i Tranemo fick nyligen också se sig bedragen då hon gjorde ett skoköp på nätet.

Hon trodde sig ha beställt ett par skor av märket Axel Arigato för 762 kronor. Hon betalade genom betalningstjänsten Pay pal men några skor levererades aldrig. Hon har efter det försökt komma i kontakt företaget, men utan resultat.

Under veckan skedde också två misslyckade bedrägeriförsök i Ulricehamns kommun, som nu polisanmälts.

En kvinna i 60-årsåldern i Timmele fick ett sms med en begäran om att hon skulle betala en oreglerad skuld, men anade oråd och betalade inte.

En man i 80-årsåldern i Ulricehamn blev också kontaktad på telefon av någon som uppgav sig att vara från Elgigantens säkerhetsavdelning. Personen begärde mannens bankuppgifter men inte heller här lyckades bedragaren komma åt några pengar.

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons