Annons
Nyheter

Lokal samverkan i pimpad lokal

Kocken Jens Byhlin har tagit över och hotellchefen Camilla Ferm har tagit hjälp av lokala kreatörer för att skapa en ny miljö. I torsdags kväll var det premiär.
Nyheter • Publicerad 26 oktober 2013
Monica Mattiasson från Oddbirds, kocken Jens Byhlin, Anna Starrén från Oddbirds och hotellchefen Camilla Ferm firade i torsdags nyöppningen av restaurangen på Hotell Bogesund.
Monica Mattiasson från Oddbirds, kocken Jens Byhlin, Anna Starrén från Oddbirds och hotellchefen Camilla Ferm firade i torsdags nyöppningen av restaurangen på Hotell Bogesund.Foto: Henrik Erickson

Jens Byhlin har gått i land. Efter flera år på Skäret i Göteborgs skärgård och därefter på Mat och vin i Åsunden har Ulricehamnskocken nu fast mark under fötterna. Bakom landgången ligger Camilla Ferm.

– Jag kände att jag vill satsa mer på hotelldelen och gick i tankarna på att anställa en restaurangchef som på ett tydligare sätt kunde driva restaurangdelen. Jag frågade Jens som funderade ett kort tag innan han tackade ja, säger Camilla Ferm.

Annons

Hotellföreståndare Ferm har nu som ambition att jobba mer med konferenser. Hon tror att det finns potential att växa inom det området.

– Vi har en hel del konferenser redan men vi har i ärlighetens namn inte gjort så mycket för att de verkligen ska trivas här. Jag ska nu jobba mycket tydligare med känslan och mötet med gästerna.

En ny känsla ska även gästerna i restaurangen mötas av. Med inredningsföretaget Oddbirds som huvudkreatörer har hela matsalen gjorts om.

– Målet var att komma bort från Stena Line-känslan som alltid funnits i restaurangen. Vi vill att ett sällskap på tio personer ska känna att det är trivsamt men vi måste också ha möjlighet att servera 200 personer samtidigt, säger Camilla Ferm.

Tyger som delar av, varma färger på väggar och tak och ny belysning har adderats.

– Och allt har gjorts av lokala företag. Jag är lite lokal av mig och tycker att det är viktigt att jobba lokalt när det finns möjlighet. Det visade sig att allt som behövs vid en sådan här renovering finns i Ulricehamn, säger Camilla Ferm.

– Dessutom går det mycket snabbare med allting. Jag är jättenöjd med samarbetet kring det här, säger hon.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons