Annons
Nyheter

Logernas hus får ett lyft

Logernas hus på Nygatan genomgår just nu en omfattande renovering.
Nyheter • Publicerad 6 oktober 2011
Renovering pågår.
Renovering pågår.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

– Nu håller vi på med de två första och största delarna, vi reparerar tak och fasader. Just nu håller plåtslagarna på och byter plåten på taket, de byter papp därunder och de spikar fast taket. Det har funnits ett stort behov av underhåll, säger Sune Carlbom som är styrelseordförande för bolaget Logernas hus.

Det är Odd Fellow och Druidorden som har bolaget tillsammans. Men utöver dem används huset av flera andra organisationer, som Lions och Rotary. Dessutom hyrs det ut till privatpersoner.

Annons

Huset är inte K-märkt eller omgärdat av några speciella regler, men det har, som Sune Carlbom säger, en speciell karaktär. Därför går de nu varsamt tillväga med renoveringen.

– Vi som ägare behöver se över och vårda huset väl, man gör inte vad man vill.

När taket och fasaderna är färdiga i mitten av oktober, kommer det även ske ett visst underhåll inne i lokalen senare i vinter. Bland annat ska en del mattor bytas.

Totalt har man en budget på omkring en miljon kronor för renoveringen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons