Annons
Nyheter

Lise Nordin från Ulricehamn blir ny ledamot i riksdagen

Jag är glad och omtumlad för egen del, men orolig för det parlamentariska läget i Sverige.
Så säger Lise Nordin, bördig från Ulricehamn och ny riksdagsledamot för miljöpartiet.
Nyheter • Publicerad 21 september 2010
Med all sannolikhet flyttar Lise Nordin in i Sveriges riksdag, som nyvald för Miljöpartiet.
Med all sannolikhet flyttar Lise Nordin in i Sveriges riksdag, som nyvald för Miljöpartiet.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

– Men det är inte klart ännu, tvekar hon. Först på onsdag vet jag hur det bli.

Kan så vara, men sannolikheten för att Lise Nordin skall få en plats i det svenska parlamentet torde vara mycket stor.

Annons

– Klart är i alla fall att Miljöpartiet gjort ett fantastiskt bra, ett historiskt, val.

När jag får kontakt via telefon med Lise Nordin, som numera bor i Göteborg, har hon precis varit med om att utse dem som för partiets räkning skall förhandla om ny majoritet i Västra Götalandsregionen, där Miljöpartiet anses vara nyckeln till en fungerande majoritet.

– Visst har vi ett bra förhandlingsläge, säger hon.

På en direkt fråga om hon kan tänka sig att Miljöpartiet även kan stödja alliansen på riksnivå ger hon dock inget klart och entydigt svar.

– Det känns väldigt avlägset, säger hon; jag tror inte att vi har medlemmarnas mandat för att stödja alliansen. Jag har lyssnat till en presskonferens med Fredrik Reinfeldt. Han sade att han skall bjuda in till samtal, men han nämnde inte vem han skall bjuda in.

Glad för egen del är hon alltså, men orolig för det parlamentariska läget i riksdagen. Hon säger att det råder oro i alla läger sedan det stod klart att Sverigedemokraterna går in som en vågmästare mellan de båda blocken.

Vad Lise Nordin främst kommer att arbeta för i riksdagen beror enligt henne själv framför allt på i vilket utskott hon hamnar.

– Men jag kommer att arbeta med miljöfrågor, jag har utbildat mig till miljövetare. Det mest akuta är att ta tag i trafikfrågorna, eftersom det är trafiken som orsakar de mesta utsläppen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons