Annons
Nyheter
De styrande politikerna i alliansen lovade att simhallen äntligen skulle få sitt leklandskap. Men nu finns ett förslag om att den investeringen ska få vänta.
Nyheter • Publicerad 26 april 2010

Ett nytt leklandskap är en sedan länge eftertraktad investering i simhallen. Förslaget har funnits i sex–sju år. Bakgrunden är bland annat att simhallen får allt färre besökare.

– Vi ser ju helst att det blir ett leklandskap, för dels har vi vikande siffror, dels höjde vi taxorna den 1 januari. Det vore bra om besökarna fick något för den höjningen, säger Jerker Skoglund som är simhallsföreståndare.

Annons

Ärendet var på politikernas bord när kommunstyrelsens arbetsutskott hade möte i måndags, men trots att de styrande politikerna alltså har utlovat ett leklandskap, blev det inget ja den här gången.

För inför mötet hade ekonomichef Olof Olsson skrivit ett förslag till beslut och det var att säga nej till de två miljoner kronor som behövs.

Orsaken är kommunens ansträngda investeringsbudget, där nya Lassalyckan förstås spelar roll men även andra delar som till exempel den nya riksväg 40 samt en flytt av biblioteket.

Ekonomichefen skriver i sitt beslutsförslag att kommunens investeringsnivå är för hög i förhållande till den ekonomiska situationen. Investeringar finansieras inte genom det löpande kassaflödet utan genom att man tar av reserver.

"Under slutet av 2010 eller i början av 2011 kommer kommunens investeringar att sannolikt finansieras via lån.", skriver han.

Kommunalrådet Roland Karlsson säger att han personligen är positivt till ett leklandskap i simhallen.

– Det är en av de delar som vi har med i vår budget och även oppositionen.

Att de trots detta valde att dra ur ärendet säger han beror på förslaget att säga nej.

– Nu tog det en annan väg. För att göra det här riktigt sade vi att vi tar tillbaka det här till våra partigrupper för att diskutera det igen.

Nu kommer ärendet enligt Roland Karlsson upp vid utskottets möte i maj.

Annons

– Efter den diskussion som var verkar det som om alla var positiva.

Men även om politikerna skulle säga ja kan det hända att den här fördröjningen gör att leklandskapet blir verklighet först någon gång nästa år.

Detta eftersom arbetet kanske måste göras när simhallen är stängd på sommaren. Om man då inte hinner komma igång till sommaren blir arbetet fördröjt.

Enligt simhallsföreståndaren Jerker Skoglund kan leklandskapet vara klart till hösten, men då krävs ett besked inom en snar framtid.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons