Annons
Nyheter

Ledande Centerpartist hoppar av

Ulf Svensson, Centerpartist sedan många år och ledamot i kommunstyrelsen, hoppar av från Centerpartiet och hoppas ställa upp i valet för ett annat parti.
Nyheter • Publicerad 9 april 2010

Ulf Svensson gick med i Centerpartiet när han var fjorton år gammal, kom in i fullmäktige som nittonåring och har sedan suttit där i över trettio år. Han sitter i kommunstyrelsen och stod som tredjenamn på Centerpartiets lista inför kommunfullmäktigevalet i höst efter partiets nomineringsstämma.

Beslutet att gå ur partiet har växt fram under lång tid, berättar han. Men det var först för någon vecka sedan han tog det slutgiltiga beslutet.

Annons

Det är Centerpartiet på riksplanet han riktar sig emot och det handlar både om sakfrågor men också hur man har agerat.

– Det är en del frågor där jag inte tycker likadant och då kan jag inte vara kvar, då valde jag att stiga av.

Bland annat nämner han att Centerpartiet på riksnivå inte har tagit avstånd ordentligt från de drogliberala tendenser som han tycker kan finnas hos en del. Han nämner i det sammanhanget Centerpartisten Fredrick Federley. Det var det som fick bägaren att rinna över, säger han.

Han tycker dessutom att Centerpartiet har blivit sämre på miljö-, landsbygds- och solidaritetsfrågorna samt att frågan om kärnkraften inte sköttes på ett bra sätt.

Han kallar sig själv för en 70-talscenterpartist med miljöintresse.

– Jag tycker inte att partiet drar åt rätt håll i alla frågor. Man släpper landsbygden för mycket. Stureplanscentern och jag ligger väldigt långt ifrån varandra.

Han förstår om beslutet kan verka drastiskt men säger att politik är viktigt för honom.

– Man måste kunna se sig själv i spegeln och stå för saker och ting.

Därför kommer han inte heller att släppa politiken utan hoppas fortsätta i ett annat parti. Vilket vill han ännu inte berätta.

Ulf Svensson poängterar också att han inte har något emot Centerpartiet lokalt.

– Vi har ett väldigt duktigt och bra kommunalråd i Ulricehamn, som har en väldigt demokratisk syn. Ingen skugga ska falla på honom eller någon annan i Ulricehamn.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons