Annons
Nyheter

Lättare att gå och cykla nytt miljömål

Fler cykel och gångbanor, ökad tillgänglighet till kollektivtrafiken och fler företag som sparar energi. Tre av flera mål som kan bli möjlighet om politikerna stödjer sista etappen av projektet Uthållig kommun.
Nyheter • Publicerad 12 juli 2011

Uthållig kommun leds av Energimyndigheten som med hjälp av forskare och experter inom energiområdet hjälper kommuner att lägga upp strategier för att minska energianvändningen och värna om miljön. Ulricehamns kommun är en av 35 kommuner i landet som fått godkänt till att medverka i programmets tredje etapp.

– En del i arbetet handlar om hur vi skulle kunna förtäta staden, skapa en attraktiv livsmiljö och samtidigt få utrymme för invånarna att röra sig. Genom en ökad tillgänglighet så kan människor välja att gå och cykla istället för att använda bilen, säger Diana Skoglund, miljöstrateg på kommunen.

Annons

Ulricehamn har medverkat i programmet Uthållig kommun sedan uppstarten 2003.

– Vi har kommit långt vad det gäller grunderna i att tänka energieffektivare, vilket även gett ekonomiska vinster. Ett av resultaten har visat att företagen, som varit med under åren, sammanlagt har sparat in hundratusentals kronor på att sänka energiförbrukningen, säger Diana Skoglund.

För att kunna medverka i den tredje och sista etappen behövs politikernas godkännande och besked väntas i slutet av augusti.

–Vi har haft så goda resultat i kommunen att Ulricehamn varit ett flaggskepp utåt. Vi hoppas på en fortsättning. Det är nu upp till politikerna att bestämma, säger Diana Skoglund.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons