Annons
Nyheter

Lättad efter beskedet

Efter beskedet från Moderaternas ks-grupp känner Ulrika Geeraedts en djup lättnad.
– Det betyder oerhört mycket att gruppen uttrycker sitt förtroende för mig, säger hon.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2014

Hon reagerade med bestörtning efter publiceringen av kritik mot förhållandet att hon både är vd för ett kommunalt bolag och kandidat till EU-parlamentet.

– Det hade varit mycket bättre om jag hade fått den kritiken direkt istället för via tidningen. Som jag sa i intervjun hade jag förankrat detta dels hos bolagsstyrelsen, dels hos kommunchefen.

Annons

– Om det är så att någon nu vill stoppa möjligheten för mig att kandidera är det lite sent nu, då valsedlarna redan är tryckta.

Vilka reaktioner har du mött?

– Uteslutande positiva. Från styrelsens ordförande har jag fått stöttning och även från kommunalrådet.

– Dessutom fick jag under hela dagen telefonsamtal, mejl, sms och meddelanden på facebook från människor som uttryckte sitt stöd för mig. Även politiker, både från mitt eget parti men också från andra, har stöttat mig. Detta är jag naturligtvis jätteglad över. Även om det var en tung dag, så kändes det bra.

Nu har Moderaternas ks-grupp gått ut med ett officiellt besked att man har fullt förtroende för dig i dina olika roller. Vad betyder det?

– Det betyder oerhört mycket. Det fungerar som officiell markering, att de är nöjda med min insats. Jag älskar mitt jobb, och jag brinner verkligen för det. En förutsättning för att det ska funka är att man känner uppbackning. Och den uppbackningen har jag fått nu.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons