Annons
Nyheter

Laserskjutning från privat fest

Natten till söndag besköts folk som passerade en privat fest i Tranemo med grön laser.
Nyheter • Publicerad 1 augusti 2011

Enligt polisen rör det sig om ett ungdomsgäng som har skjutit med grön laser mot folk som gått förbi huset. Det finns dock inga misstänkta och fallet rubriceras som försök till misshandel.

Att skjuta med grön laser är något som har ökat markant de senaste åren i Sverige. Än så länge har det enligt polisen inte förekommit många fall av skjutning med grön laser i Ulricehamn och Tranemo. Men polisen tror också att det kan handla om okunskap hos föräldrar.

Annons

– I flera fall där grön laser förekommer så handlar det om småkillar. Det kan vara så att familjen är på semester och köper en sådan laser till sin son, utan att egentligen veta vad det är, säger polisen.

All grön laser är enligt polisen inte farlig men kan uppfattas som väldigt stark. I Göteborg och Stockholm har poliser och räddningstjänstpersonal attackerats med grön laser under utryckning.

Sonja Rapinoja-Johansson

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons