Annons
Nyheter

Lars frågar om skolbeslut

Frågeställare Lars Thiel, Ulricehamn:
"Jag tycker frågor om skolnedläggning ska tas av fullmäktige inte nämnden. Vad tycker ni? Vill ert parti ändra beslutsordningen?"
Nyheter • Publicerad 4 september 2010

Mattias Josefsson (S):

Ja.

Annons

Ja.

Roger Wilhelmsson (M):

Frågan har varit i fullmäktige. Fullmäktige har fastställt hur en beslutsprocess kring en eventuell nedläggning skall gå till. Det är politikens uppgift att se till att vi får en bra helhet och fullmäktige har gett nämnden ett bra verktyg.

Frågan om framtidens skolstruktur i Ulricehamn kommer att läggas som uppdrag till en beredning i det nya fullmäktige . De får även i uppdrag att ta in synpunkter från medborgarna.

Cristina Bernevång (KD):

Skolorna i kommunen och kvaliteten på utbildningen som ges i dem är nämndens ansvar. Jag har inga planer att förändra beslutsordningen. Det viktigaste för mig är att eleverna får en utbildning av hög kvalitet. Vi har inte så långa avstånd mellan skolorna i kommunen och jag tror inte ett samhälle står eller faller på just skolan.

Gulli Håkansson (FP):

Hitintills har våra nämnder haft fullt beslutande över sina verksamhetsfrågor. Övergripande inriktningsmål har tagits i fullmäktige.

Vi gör 2011 en förändring där nämnderna BUN och VON tas bort och kommer då att lyfta mål och planer tillfullmäktigeberedningar.

Dessa förändringar går i linje med din önskan och delas av FP.

Annons

Jan Olof Sundh (V):

Ja, helt och hållet. Vi har drivit denna åsikt ända sedan 2007. Fem ledamöter (V och MP) röstade 2007 för att ett sådant beslut skall tas av kommunfullmäktige. I maj 2010 lämnade vi en motion om att beslut om förändringar av skolorganisationen som berör skolenheter skall översändas till kommunfullmäktige. Beslut om skolan kräver en övergripande politisk helhetssyn.

Roland Karlsson (C):

Ja, och förslaget behandlas redan av KF:s presidie.

P.O Ejderhall (SD):

Ja på den första frågan. Det kommer säkert under hösten.

Ole Olesen (SPI):

Ja, vi delar din åsikt, men i vissa lägen måste man ta hänsyn till ekonomin. Att lägga ned en skola får bara ske när alla andra utvägar övervägts noga. Förslag kan komma när valet är avklarat.

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons