Annons
Nyheter

Landsbygden lyfter Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna i Ulricehamn får ett ökat stöd från väljarna och går från ett till tre mandat.
Nyheter • Publicerad 21 september 2010
Tommy Larsson, ordförande för Sverigedemokraterna i Ulricehamns kommun är nöjd över framgången. Han tror att en ökad andel landsbygdsväljare är förklaringen till att partiet gått framåt i kommunvalet.
Tommy Larsson, ordförande för Sverigedemokraterna i Ulricehamns kommun är nöjd över framgången. Han tror att en ökad andel landsbygdsväljare är förklaringen till att partiet gått framåt i kommunvalet.Foto: Christer Seldevall
Glädje på Sverigedemokraternas lokala Sjuhäradsvalvaka hemma hos Peo Ejderhall i söndags kväll. Peo får sällskap av ytterligare två partikamrater i Ulricehamn fullmäktige kommande mandatperiod.
Glädje på Sverigedemokraternas lokala Sjuhäradsvalvaka hemma hos Peo Ejderhall i söndags kväll. Peo får sällskap av ytterligare två partikamrater i Ulricehamn fullmäktige kommande mandatperiod.Foto: Anders Robertsson/BT

Han är glad över framgången i kommunvalet i Ulricehamn.

– Vi är nöjda, resultatet blev ungefär som vi hade väntat oss, säger han.

Annons

Vad beror det på?

– Vi ökar i hela kommunen, men särskilt på landsbygden och i den norra delen av kommunen, Det är roligt att vi är efterfrågade där.

– Förklaringen är att vår politik är efterfrågad. Folk vill att man säger i från.

Med tanke på övriga partiers inställning till ert parti, så är det väl inte realistiskt att tro att ni får något verkligt inflytande över politiken?

– Det återstår att se. Det kan ändras.

Vilka konkreta frågor kommer ni att lyfta?

– Vår motion om mångkulturellt bokslut kommer vi att diskutera i fullmäktige. Och så kommer vi att föreslå att avtalet med migrationsverket sägs upp.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons