Annons
Nyheter

Länderkommittén i konkurs

Länderkommittén, med säte i Trädet, som under många år hjälpt romer som flytt från Serbien och Kosovo, har gått i konkurs.
Nyheter • Publicerad 1 juli 2011

Redan i maj i år förklarade Lena och Paul Sanver, som sedan i krigen på Balkan under 1990-talet bistått romer från forna Jugoslavien i deras asylsökande i Sverige, att man inte längre orkade med arbetet.

– Man orkar inte för att det är så många människor som har så fruktansvärda berättelser, samtidigt som man inte kan göra något för att hjälpa dem, sade man då.

Annons

Utfallet av deras arbete blev att enbart en procent av de asylsökande romerna fick stanna i Sverige. Länderkommittén, som drivs som en ideell förening, har nu förklarats i konkurs av Borås Tingsrätt.

– Det är absolut ingen stor konkurs med enbart en handfull fordringsängare, säger konkursförvaltaren Martin Bergander vid Gärde Wesslau advokatbyrå i Borås.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons