Annons
Nyheter
Gillar du att "lana" och är född -98 eller tidigare kan du se fram emot ett par vakna dygn i Tingsholmsmatsalen på sportlovet.
För fjärde året i rad anordnar Fritidsgården Forum ett LAN-party i samarbete med Ulricehamns Energi.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2010
Vi vill värna om morgondagens Ulricehamnare säger Lisbeth Johansson, Ulricehamns Energi, Martin Sköld, Fritidsgården Forum, Katarina Högborn, Kulturförvaltningen och Robin Seffel, Fritidsgården Forum.
Vi vill värna om morgondagens Ulricehamnare säger Lisbeth Johansson, Ulricehamns Energi, Martin Sköld, Fritidsgården Forum, Katarina Högborn, Kulturförvaltningen och Robin Seffel, Fritidsgården Forum.Foto: 

UT träffade Martin Sköld och Robin Seffel, Fritidsgåden Forum, Katrin Högborn, Kulturförvaltningen och Lisbeth Johansson, Ulricehamns Energi, som berättade om upplägget.

Lanet, som arrangeras av Fritidsgården Forum, kommer att pågå under två sportlovsdygn i Tingsholms matsal och det är gratis att delta. Ulricehamns Energi är nätleverantör och elever från elprogrammet har själva byggt nätverket. En 100 megabits-lina har dragits fram för själva LAN-partyt.

Annons

Nytt för i år är att lanet pågår under två dygn och inte som tidigare under bara ett dygn. En annan nyhet är att minst två lokala band kommer att göra det lättare att undgå att somna med pannan i tangentbordet. Dessutom kommer LAN-deltagarnas tid att förgyllas med diverse TV-spelstävlingar och dueller i datormiljö, som CS och mycket mer.

Är man född år 1998 måste man komma i målsmans sällskap. Två vuxna i taget kommer hela tiden att övervaka LAN-partyt. Det råder så klart drogfrihet, men energidrycker är inte förbjudna. Arrangörerna rekommenderar att besökaren tänker på att få i sig något "vettigt" mellan varven. Det kommer att bli försäljning av pizza och dricka. Det går även bra att ha med sig smörgåsar och sådant som kan värmas i microvågsugn.

– Och glöm inte egen dator och nätverkskabel! påminner arrangörerna.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons