Annons
Nyheter

Lägenhetsinnehavaren dömd för flera narkotikabrott

Den man som är skriven i lägenheten där dubbelmordet skedde är tidigare känd av polisen. Han beskrivs av källor som involverad i narkotikarelaterade aktiviteter i Ulricehamn.
Ulricehamn • Publicerad 14 september 2022
Hyresgästen i lägenheten där brottet skedde är tidigare dömd för narkotikabrott.
Hyresgästen i lägenheten där brottet skedde är tidigare dömd för narkotikabrott.Foto: Henrik Erickson

Två unga män är döda efter en mardrömsnatt i ett lägenhetshus i södra Ulricehamn.

I den lägenhet där det grova brottet har skett är en ung man skriven. Mannen förekommer vid ett par tillfällen i brottsregistret, i samtliga fall i samband med narkotikarelaterad brottslighet.

Annons

Den senaste domen är från maj 2020. Då dömdes lägenhetsinnehavaren för rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Det efter två olika gripanden i grannkommuner till Ulricehamn. Han körde då bil med kokain i kroppen vid ett tillfälle samt togs påverkad av kokain och med cannabis och kniv på sig vid det andra tillfället. Domen blev dagsböter.

Första gången mannen dömdes var 2017. Även då dömdes han till dagsböter för ringa narkotikabrott efter att ha haft cannabis både på sig och i blodet. ”Av yttrande från socialnämnden framgår att det inte föreligger någon särskild oro angående XXX utveckling. Påföljden kan mot bakgrund härav stanna vid dagsböter”, skriver tingsrätten i sin dom.

UT har pratat med två källor med insyn i kretsar där drogförsäljning och droganvändning förekommer. Båda känner väl till lägenhetsinnehavaren och tror att brottet kan vara drogrelaterat på något sätt.

Ingen av källorna vill dock uttala sig i detalj om nattens händelser.

Det är för UT okänt om lägenhetsinnehavaren varit inblandad i nattens drama, som offer eller misstänkt gärningsman.

Henrik EricksonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons