Annons
Nyheter

Laddar för lek

Den 29 maj invigs Ulricehamns nya lekplats. Förutom tal och tårta har kommunalrådet och bankchefen lovat att åka den stora rutschbanan.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2014
Hans-Åke Nilsson, Lisbeth Johansson, Jerker Larsson och Per Ingloff från UEAB. Här tillsammans med kommunalrådet Lars Holmin samt Björn Andén från Sparbanksfonden Ulrica.
Hans-Åke Nilsson, Lisbeth Johansson, Jerker Larsson och Per Ingloff från UEAB. Här tillsammans med kommunalrådet Lars Holmin samt Björn Andén från Sparbanksfonden Ulrica.Foto: Anders Rosenberg

Under onsdagen hölls en pressinformation där de inblandade informerade om arbetet med den nya lekplatsen vid sjön.

– Det här kommer bli bättre än vad jag vågade hoppas på, sa en märkbart nöjd Lars Holmin som är kommunstyrelsens ordförande i Ulricehamns kommun.

Annons

Bakom beslutet att bygga lekplatsen står alla partier i Ulricehamns kommun. Ulricehamns sparbank har skjutit till en fjärdedel av pengarna. Kommunens energibolag står för upphandling och iordningsställande.

De inblandade kunde i går bland annat informera om att arbetet har gått enligt planerna och att allt kommer vara klart till invigningen. Man sa också att pengarna, fyra miljoner, har räckt till alla väsentliga delar och att bara små ändringar har gjorts av ursprungsplanen.

Lars Holmin berättade att det under invigningen blir tårta och att den räcker till de 800 första. Han och chefen för Ulricehamns sparbank, Lars Karlsson, kommer att invigningstala. Dessutom lovade han alltså att de båda skulle inviga lekplatsen ordentligt genom att testa den stora rutschbanan.

Han sa vidare att det pågår ett arbete med att för barnens säkerhet sänka hastigheten på den närliggande bilvägen och att det förhoppningsvis skulle vara klart till invigningen.

Han öppnade även upp för en eventuell fortsatt satsning på området i framtiden, till exempel i form av en upprustning av badplatsen eller en ännu större lekplats.

– Tanken är att området ska leva och kanske också växa.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons