Annons
Nyheter

Läckan lagad – men UEAB uppmanar till fortsatt sparsamhet med vatten

Vattenläckan i centrala Ulricehamn är nu åtgärdad. Men Ulricehamns energi uppmanar allmänheten att under kvällen fortsätta spara på dricksvattnet.
Ulricehamn • Publicerad 6 april 2022
Vattenläcka i centrala Ulricehamn. Ulricehamns energi (Ueab) lyckades under onsdagseftermiddagen åtgärda problemet, ett drygt dygn efter att läckan upptäcktes.Foto: Pernilla Rudenwall

Den stora vattenläckan i en ledning vid Lillsjövägen i Ulricehamn är nu åtgärdad. Det uppger Marie Ström, VA-chef i Ulricehamns kommun, vid 16-tiden på onsdagen.

Hon ber samtidigt allmänheten att fortsätta spara på dricksvattnet under kvällen.

Annons

– När det har varit en läcka i en så här stor ledning, så släpper vi på vattnet försiktigt, vilket betyder att det tar ett tag att komma upp i full kapacitet igen, förklarar Marie Ström.

Hon påminner också om att det fortfarande kan vara en viss missfärgning av vattnet och tipsar om att vänta lite ytterligare med att stoppa in en vittvätt i maskinen.

Som UT kunde rapportera om under tisdagen uppstod läckan sent på måndagskvällen på en stor ledning vid Lillsjövägen, nära Rasks såg & motor.

Orsaken till läckan var att en muff som används för att skarva vattenledningarna gick sönder.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons