Annons
Nyheter

Läckage på Ryttershov

En vattenläcka har inträffat på äldreboendet Ryttershov i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2012

Det är från en fläkt som vatten runnit in genom taket. Därmed har en mindre mängd vatten runnit in i byggnaden.

Den troliga orsaken till läckan är regn i kombination med hård vind. Det är andra gången på kort tid som det har läckt in från taket på byggnaden.

Annons

En anmälan om det inträffade har gjorts till kommunens fastighetsavdelning. Avdelningen har i sin tur överlämnat ärendet till den entreprenör som svarar för ombyggnaden av äldreboendet. Uppgiften är att åtgärda felet samt även försäkra sig om att inga delar i byggnaden är vatten- eller fuktskadade.

– Det inträffade har inte påverkat verksamheten på något sätt, säger Nina Landström, enhetschef för Ryttershov.

Det är ganska precis ett år sedan som frågan om mögelförekomst till följd av gamla fuktskador hade upptäcktes vid Ryttershov. Till följd av detta inleddes en omfattande sanering. Detta samtidigt en totalrenovering av fastigheten görs.

Något samband med vattenläckan nu och den tidigare upptäckte fukt- och mögelskadan finns inte, enligt Nina Landström.

– Jag har överlämnat frågan till fastighet. Mitt fokus ligger på verksamheten. Särskilt på att de 16 nya lägenheter som snart står klara.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons