Annons
Nyheter

Kyrktroheten är störst i Hällstad

Kyrktroheten i församlingarna i Ulricehamn är större än i både Skara stift och i landet som helhet. Det visar en nyligen gjord undersökning.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2010

Om tio år kommer Svenska kyrkan ha förlorat en miljon medlemmar enligt kyrkans egen prognos. Minskningen av antalet medlemmar slår naturligtvis igenom i kyrkans ekonomi. Den årliga budgeten kommer enligt prognosen att krympa med en miljard kronor till 2020.

I dag har Svenska kyrkan runt sju miljoner medlemmar, vilket motsvarar 72 procent av befolkningen. Enligt kyrkokansliets prognos kommer siffran att ha sjunkit till cirka 60 procent år 2020.

Annons

Dopen och konfirmanderna kommer bli fortsatt färre och medlemsantalet beräknas sjunka med 1,2 procent per år.

Mellan november 2008 och oktober 2009 minskade antalet medlemmar i Svenska kyrkan med nära 72 000 personer, eller drygt 1 procent. Det är omkring 20 000 fler än året innan.

I Ulricehamnsområdet är kyrkotroheten större än i landet som helhet och även större än genomsnittligt i Skara stift.

Allra högst medlemskap fanns i Hällstads församling, där 86,6 procent av befolkningen under fjolåret var medlemmar i Svenska kyrkan. Den lägsta andelen har Ulricehamns församling, med 77,1 procent.

Åsundens församling ingick i fjol i Göteborgs stift.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons