Annons
Nyheter

Kyrkobesökare får bilen länsad

Vid två tillfällen under helgen har kyrkobesökare i Gällstad fått bilen sönderslagen och länsad.
– Lämna inga värdesaker i bilen, varnar kyrkan.
Nyheter • Publicerad 12 november 2013
Varning för tjuvar. Väskor har försvunnit från bilar som slagits sönder utanför kyrkan i Gällstad. Tjuvarna verkar ha vaktat vid parkeringen och sedan snabbt lämnat platsen.
Varning för tjuvar. Väskor har försvunnit från bilar som slagits sönder utanför kyrkan i Gällstad. Tjuvarna verkar ha vaktat vid parkeringen och sedan snabbt lämnat platsen.Foto: Henrik Erickson

Sent i fredags eftermiddag fick en kyrkobesökare en otrevlig överraskning när denne kom tillbaka till sin parkerade bil. En av fordonets rutor var helt sönderslagen och det saknades en väska i bilen. Enligt uppgift var bilägare borta från bilen i mindre än tio minuter och det ska ha varit flera bilar och andra besökare i rörelse runt kyrkan.

Händelsen visade sig inte vara en engångsföreteelse. I söndags eftermiddag var det dags igen, då i dagsljus vid 14-tiden. Även här var en bilruta sönderslagen och det saknades värdesaker i en väska som legat i bilen.

Annons

– Stölderna har skett på båda sidor om kyrkan, en på varje, säger Göran Mårtensson som är ansvarig kyrkvaktmästare vid Gällstad och Södra Säms kyrka.

Kyrkan har nu satt upp skyltar för att varna besökare.

– Vi vill uppmana alla som parkerar här att själva tömma bilen på värdeföremål. Det verkar ju som att det är det som de här personerna tittar efter, säger Göran Mårtensson.

Det är just nu en tid då många besöker kyrkogården för att göra i ordning gravar inför vintern eller tända ljus.

– Det är förstås inte roligt att de som besöker kyrkan och kyrkogården ska råka ut för sådant här. Vi får hoppas att det var något som bara hände här över helgen, säger Göran Mårtensson.

Båda stölderna har polisanmälts.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons