Annons
Nyheter

Kvinnlig föreläsning om stil

I helgen höll Jennifer Ellinge sin första stilföreläsning i en rad av många. För henne handlar det om stil, inte mode.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2014
En billig klänning kan vara lika vacker som dyr. Jennifer Ellinges egen favorit är köpt hos en av kedjorna för 150 kronor. Hon känner sig fin i den, och det är det som är det viktiga, framhåller hon under lördagens föreläsning.
En billig klänning kan vara lika vacker som dyr. Jennifer Ellinges egen favorit är köpt hos en av kedjorna för 150 kronor. Hon känner sig fin i den, och det är det som är det viktiga, framhåller hon under lördagens föreläsning.Foto: 

Den som tycker att namnet Jennifer Ellinge klingar bekant, har förmodligen rätt. Hon har ett förflutet som rektor på gymnasiet i Tranemo och sedan en tid tillbaka är hon tongivande marknadsansvarig på Tingsholmsgymnasiet. Nu är hon också egen företagare som ordnar föreläsningar på ämnet stil och utseende, helt baserad på hennes egna erfarenheter. Det är ytterligare ett ben att stå på, förklarar hon.

– Jag är stilcoach, hälsocoach och kommunikationscoach. Det här är en av grejerna jag gör. Ett av mina intressen är att förespråka stil. Jag är inte intresserad av mode och trender.

Annons

Ungefär 50 kvinnor har kommit till hotellets restaurang denna eftermiddag för att höra hennes ord om entusiasm, inspiration och lite lyx, oavsett kroppsform. Ämnet engagerar, det vet Jennifer Ellinge, och för några år sedan, innan hon började som rektor i Tranemo, hade hon det här arbetet på gång. Även då fanns det en efterfrågan på någon som pratade om stil och hon satte ihop en föreläsning. Men sedan kom jobbet i vägen och hon fick lägga det på hyllan i några år, tills i somras, då hon började bygga upp en ny föreläsning. För sådant tar tid, säger hon.

Men nu står hon där, på scenen, med sin dator, en powerpointpresentation och pratar om självkänsla, ideal, kvinnlig kommunikation och får publiken att tänka till.

– När gav du någon annan en komplimang senast?

Och sedan är det inte så viktigt hur kroppen ser ut, tycker hon.

– Jag tror på kvinnlighet, att visa sina former och jag gillar att sticka ut. Sådant provocerar. Men folk uppfattar också en person som inte är rädd för att sticka ut, som attraktiv.

Hon konstaterar att hon måste tro på sig själv, på sin idé och lita på att andra känner igen sig i det hon säger. Under sin föreläsning visar hon bilder på olika modeller som hon klätt upp och som fått agera framför kameran. Butiker i Ulricehamn har varit med och lånat ut kläder, skor och accessoarer för att klä upp dem och publiken får chansen att hänga med i förvandlingen från alldaglig till fotomodellsvacker.

– Alla mina modeller uttryckte att de kände sig vackra, efteråt.

Det är det hon vill skicka med kvinnorna på föreläsningen hem. Att de är vackra som de är, att de ska plocka fram det som de gillar med sig själva och berömma andra.

Jennifer Ellinge har flera föreläsningar inbokade. Nästa vecka får Svenljunga besök och därefter är det dags för en rad föreläsningar i Borås.

– Jag brinner för det här, säger hon när hon går upp på scenen igen.

Tankar från Ellinge

? Alla har något hos sig själv som man tycker om och som går att framhäva. Till exempel, benen, dekolletaget eller bysten. Framhäv det i kläderna.

? Man trivs när man framhäver det hos sig själv som man själv tycker är vackert. Och det syns på personen. Det är det gör att en människa uppfattas som fin, har hon lärt sig.

? Ge komplimanger. Vi vet alla vad som händer när man får en komplimang – man blir glad – och inte nog med det, den som får komplimangen kommer alltid komma ihåg det och stå i tacksamhetsskuld. Så nästa gång du möter den personen kommer hen att anstränga sig för att hitta något att ge en komplimang till tillbaka.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons