Annons
Nyheter

Kvinna misshandlad av sin man

En kvinna från Ulricehamns kommun misshandlades av sin man. Nu får hon 8 000 kronor i skadestånd. Gärningsmannen får en månads fängelse.
Nyheter • Publicerad 15 juni 2014

Misshandeln skedde i en annan kommun där paret tidigare bott tillsammans. De var vid tillfället inte formellt skilda även om kvinnan hade flyttat därifrån och vilje skiljas.

Mannen vill inte ha kvinnan i bostaden och kastade ut henne med våld. Under rättegången berättade hon att mannen satt sig grensle över henne och då tagit tag i hennes hals och dessutom dunkat henne i bröstet. Bevisningen ger henne stöd – fotografier av hennes hals visar, enligt Tingsrättens dom, tydliga spår av våld.

Annons

Exakt vad som hände i övrigt är inte klarlagt på grund av att kvinnan inte kommer ihåg alla detaljer. När hon kom ut ur bostaden föll hon ihop framför huset.

Två kamrater till kvinnan, som satt i en bil utanför, gick då in i huset. Bråk uppstod och även de två kamraterna anmälde mannen för misshandel men Tingsrätten konstaterar att mannen i de fallen har haft rätt till nödvärn.

Mannen är sedan tidigare dömd för våldtäkt mot barn samt misshandel. Han döms även nu för misshandel.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons