Annons
Nyheter

Kristoffersen vill ersätta Enander

Det kan hända att det ulricehamnska inflytandet över skogen kan fortsätta. Stefan Kristoffersen söker jobbet som generaldirektör för Skogsstyrelsen.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2009

En av de 13 personer som sökt posten som generaldirektör för skogsstyrelsen efter ulricehamnaren Göran Enander är Stefan Kristoffersen, tidigare bland annat förste rektor vid Tingsholmsgymnasiet och dessförinnan bland annat marinofficer vid kustartilleriet och rektor vid internatskolan Lundsberg, där bland annat kungliga barn fått sin utbildning.

Vad vet en marinofficer om skog?

Annons

– Den är väl bekant. Jag har varit med om många övningar i terränglådan, så det jobb jag sökt är helt i linje med vad jag vill göra.

– Skogsstyrelsen har gjort en organisationsförändring och skalat bort en del och nu siktar huvudsakligen på kvalitet. Jag vill gärna bidra med de kvalitetskunskaper jag har.

Dessutom betonar Kristoffersen att detta i mångt och mycket är en ledarskapsfråga, och posten som generaldirektör skulle för honom vara en spännande utmaning.

– Dessutom är det ett bekvämt pendelavstånd mellan Gullered och Jönköping, konstaterar generaldirektörs-pretendenten Stefan Kristoffersen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons